Škoricovo mandľové "očká"

Tieto malé okaté  jednohubky voňajú a chutia nielen po škorici, ale aj po pomaranči a v kombinácii s čokoládkou je to jedno veľké MŇAM.

100g mandle

150g ovsené vločky

2 ČL škorica

1/2 ČL pomarančová kôra

1 vajce

2 PL med

3 PL karobový sirup

1 PL chia semienka (+ 3 PL vody)

Na zdobenie: čokoláda horká/biela, kandizovaný pomaranč, brusnice

Postup:

Necháme nabobtnať chia vo vode. Mandle a ovsené vločky zmixujeme na „múku“, pridáme škoricu, pomarančovú kôru, vajce, med, sirup, napučané chia semienka a vymiesime cesto. Necháme ho odležať v chladničke približne dve hodiny.

Z cesta vyformujeme valec, ktorý si naporcujeme na želanú veľkosť „očiek“. Ušúľame guličky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Stred každej guličky sploštíme. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 8-10 minút.

Vychladnuté „očká“ v strede vyplníme rozpustenou čokoládou a vrch ozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou a brusnicou.

Komentáre