Chutné plnené koláčiky z lineckého cesta a snehovou čapičkou na vianočný stôl. Pri ich výrobe som sa opäť utvrdila v tom, že nerada robím s cukrárskym vreckom. Myslím si ale, že to nedopadlo najhoršie J
Na linecký základ:
200g hladká špaldová múka
100g maslo
60g práškový cukor
2 žĺtky
¼ ČL citrónová kôra
Na snehové venčeky :
120g práškový cukor
2 bielky
+ džem na potretie (ríbezľový, malinový...) ja som si deň predtým urobila džem z mrazeného lesného ovocia na okamžitú
spotrebu
Postup:
Na linecký základ zmiešame múku
s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme žĺtky, popustené maslo
a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na
hodinu odpočívať do chladničky.
Na snehové venčeky vyšľaháme mierne bielky
do snehu a na dvakrát pridáme a zašľaháme cukor. Naplníme cukrárske
vrecko a robíme venčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do rúry rozohriatej na 100°C a sušíme približne 30 minút.
Z chladničky vyberieme linecké cesto,
rozvaľkáme ho a vykrojíme kolieska, ktoré dáme na plech a pečieme v rúre
vyhriatej na 180°C asi 9 minút.
Vychladnuté linecké kolieska potrieme džemom a priklopíme snehovým venčekom. Môže sa pofŕkať čokoládou, tak sa zakamuflujú nie práve ideálne venčeky☺


Komentáre
Zverejnenie komentára