Linecké snehové venčeky

Chutné plnené koláčiky z lineckého cesta a snehovou čapičkou na vianočný stôl. Pri ich výrobe som sa opäť utvrdila v tom, že nerada robím s cukrárskym vreckom. Myslím si ale, že to nedopadlo najhoršie J 

Na linecký základ:

200g hladká špaldová múka

100g maslo

60g práškový cukor

2 žĺtky

¼ ČL citrónová kôra


Na snehové venčeky :

120g práškový cukor

2 bielky

+ džem na potretie (ríbezľový, malinový...) ja som si deň predtým urobila džem z mrazeného lesného ovocia na okamžitú spotrebu

Postup:

Na linecký základ zmiešame múku s cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme žĺtky, popustené maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na  hodinu odpočívať  do chladničky.

Na snehové venčeky vyšľaháme mierne bielky do snehu a na dvakrát pridáme a zašľaháme cukor. Naplníme cukrárske vrecko a robíme venčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do rúry rozohriatej na 100°C a sušíme približne 30 minút.

Z chladničky vyberieme linecké cesto, rozvaľkáme ho a vykrojíme kolieska, ktoré dáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 9 minút.

Vychladnuté linecké kolieska potrieme džemom a priklopíme snehovým venčekom. Môže sa pofŕkať čokoládou, tak sa zakamuflujú nie práve ideálne venčeky

Komentáre