Veľmi rada robím
rôzne druhy placiek alebo tortíl. Najradšej mám tie z quinoa, ale chutné
sú aj tieto placky inšpirované indickými DOSA plackami, ktoré kombinujú
strukovinu a ryžu. V originál recepte sa ingrediencie nechávajú fermentovať, ale ja
tento krok preskakujem. Takisto koreniny pridávam podľa seba a vždy iné.
Suroviny na cca 6 veľkých placiek:
1 šálka basmati
ryže
1 šálka poleného
žltého hrachu/červená šošovica/ žltá mungo fazula
1 ½ šálky vody
½ ČL mletého
koriandra
½ ČL mletej rasce
½ ČL
granulovaného cesnaku
½ ČL soli
štipka čierneho
korenia
olivový olej alebo ghee
Postup:
Ryžu a strukovinu
dobre prepláchneme, kým voda neostane číra. Zalejeme čistou vodou a necháme namáčať
8-10 hodín.
Vodu zlejeme,
prepláchneme a vysypeme do mixéra. Pridáme koreniny, soľ a zalejeme
vodou. Vymixujeme dohladka.
Cesto by malo
pripomínať cesto na palacinky. Opekáme ich z každej strany pár minút, kým
sa nezačnú odlepovať od panvice a majú zlatavú farbu. Tie chrumkavé okraje
sú MŇAM.
Hotové naplníme
podľa chuti.
Komentáre
Zverejnenie komentára