Indické "DOSA" placky

Veľmi rada robím rôzne druhy placiek alebo tortíl. Najradšej mám tie z quinoa, ale chutné sú aj tieto placky inšpirované indickými DOSA plackami, ktoré kombinujú strukovinu a ryžu. V originál recepte sa ingrediencie nechávajú fermentovať, ale ja tento krok preskakujem. Takisto koreniny pridávam podľa seba a vždy iné.

Suroviny na cca 6 veľkých placiek:

1 šálka basmati ryže

1 šálka poleného žltého hrachu/červená šošovica/ žltá mungo fazula

1 ½ šálky vody

½ ČL mletého koriandra

½ ČL mletej rasce

½ ČL granulovaného cesnaku

½  ČL soli

štipka čierneho korenia

olivový olej alebo ghee

Postup:

Ryžu a strukovinu dobre prepláchneme, kým voda neostane číra.  Zalejeme čistou vodou a necháme namáčať 8-10 hodín.

Vodu zlejeme, prepláchneme a vysypeme do mixéra. Pridáme koreniny, soľ a zalejeme vodou. Vymixujeme dohladka.

Cesto by malo pripomínať cesto na palacinky. Opekáme ich z každej strany pár minút, kým sa nezačnú odlepovať od panvice a majú zlatavú farbu. Tie chrumkavé okraje sú MŇAM.

Hotové naplníme podľa chuti. 


Komentáre