Sviatočné raňajky s chuťou mandlí a citrónu. Ľahučké ako pierko, zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké. Len sa tak rozplývajú na jazyku. Také sú francúzske madlenky "madeleines". Ich príprava nie je vôbec zložitá. Tu je zjednodušený recept.
2 vajcia
70 g cukru krupica
kôra z 1/2 citróna
1 PL citrónovej šťavy
85 g masla
130 g hladkej múky
30 g mandľovej múky
1 ČL prášku do pečiva
vanilka (fakultatívne)
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do penista.
Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, vanilku a vmiešame rozpustené maslo.
Do vlhkej zmesi postupne pridávame obe premiešané múky s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Necháme chvíľu postáť.
Maslom vymastenú formu na madlenky plníme do 2/3.
Pečieme asi 12 minút v rúre vyhriatej na 185°C.
Po upečení madlenky vyklopíme, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára