Chrumkavé mandle v čokoládovej poleve. Vhodné aj ako sladký darček, ktorému sa poteší každý so sladkým zubom. Poleva môže byť z horkej alebo mliečnej čokolády, všetko podľa vlastného gusta. Príprava je veľmi jednoduchá.
Rozpustíme 100 g cukru v 100 g vriacej vody. Pridáme 200 g mandlí a premiešame.
Necháme asi 2 minúty stáť. Mandle scedíme a rozložíme na plech vystlaný
pečiacim papierom. Dáme piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 170°C.
Medzitým nalámeme 150 g horkej čokolády na menšie kúsky a rozpustíme v mikrovlnke
pri 750W (2 minúty). Pridáme 1 ČL perníkového korenia (fakultatívne) a premiešame.
Mandle preložíme z plechu do hlbšej nádoby, zalejeme rozpustenou čokoládou
a dobre premiešame. Všetky mandle musia byť pokryté čokoládou.
Do druhej nádoby nasypeme 2 PL práškového cukru, pridáme čokoládové mandle,
zasypeme ďalšími 2 PL práškového cukru, nádobu zatvoríme a dôkladne pretrepeme.
Ak chceme čokomandle pokryté kakaom, do nádoby nasypeme pár lyžíc kakaa,
vložíme čokoládové mandle, znovu zasypeme kakaom a pretrepeme.
Ja som okrem mandlí obalila do čokolády aj vlašské orechy.
ČL = čajová lyžička, PL = polievková lyžica
Komentáre
Zverejnenie komentára