Moja polovička si tento rok na Slovensku zamilovala tyčinku Margot. Keďže
sme nechceli prevážať kufor plný tejto sladkej dobroty, podujala som sa na
domácu výrobu. Čistá improvizácia a výsledok bol prekvapujúci. Tyčinka zmizla rýchlosťou blesku. To, čo som
stvorila mi chutí oveľa viac než originálna Margot, lebo tá je na mňa príliš
sladká.
Chcela som, aby to bolo aj zdravé a tolerovalo to moje alergie, tak moja
okrúhla tyčinka neobsahuje cukor, ani stužený tuk či sóju. Bol to momentálny nápad, tak som tvorila z toho, čo bolo doma po ruke. Zvyšok strúhaného kokosu, brusníc, k tomu som pridala mleté orechy, med, kokosový olej a nejakú tú kvapku rumu.
76 g
strúhaný kokos
70 g
mleté orechy
4 PL
brusnice
2 PL med
2 PL
kokosový olej
1 PL rum (Ron con miel)
čokoládová poleva
Všetky suroviny som jemne zmixovala tyčovým mixérom. Formičky som naplnila zmesou a dobre utlačila lyžicou. Naplnené formičky som dala do chladničky zatuhnúť.
Polevu som
urobila z kakaa, ghee a trošky agar agar a tyčinky som
v nej ponamáčala.



Komentáre
Zverejnenie komentára