Tyčinka a la Margot

Moja polovička si tento rok na Slovensku zamilovala tyčinku Margot. Keďže sme nechceli prevážať kufor plný tejto sladkej dobroty, podujala som sa na domácu výrobu. Čistá improvizácia a výsledok bol prekvapujúci. Tyčinka zmizla rýchlosťou blesku. To, čo som stvorila mi chutí oveľa viac než originálna Margot, lebo tá je na mňa príliš sladká. 

Chcela som, aby to bolo aj zdravé a tolerovalo to moje alergie, tak moja okrúhla tyčinka neobsahuje cukor, ani stužený tuk či sóju. Bol to momentálny nápad, tak som tvorila z toho, čo bolo doma po ruke. Zvyšok strúhaného kokosu, brusníc, k tomu som pridala mleté orechy, med, kokosový olej a nejakú tú kvapku rumu. 

76 g strúhaný kokos

70 g mleté orechy

4 PL brusnice

2 PL med

2 PL kokosový olej

1 PL rum (Ron con miel)

čokoládová poleva

Všetky suroviny som jemne zmixovala tyčovým mixérom. Formičky som naplnila zmesou a dobre utlačila lyžicou. Naplnené formičky som dala do chladničky zatuhnúť. 

Polevu som urobila z kakaa, ghee a trošky agar agar a tyčinky som v nej ponamáčala.  

Komentáre